sábado, 24 de octubre de 2020

Mike Kennedy (Berlín, Alemanya, 1944)


Mike Kennedy

El seu veritable nom és Michael Volker Kögel. Als 15 anys començà a sentir afició per la música, i s'hi dedicà professionalment a partir dels 19. Dos anys més tard, es traslladà a Mallorca, on, després d'actuar amb el grup Mike and the Runaways, per fi aconseguí triomfar al costat del conjunt Los Bravos. Mike, segons les seves pròpies paraules, és completament autodidacta. Com a curiositat, hem d'assenyalar que el nom dels Bravos va sorgir a Madrid, al programa El Gran Musical de Tomás Martín Blanco i Rafael Revert, en el qual s'oferia un premi, consistent en un viatge, per a la persona que trobàs el nom més adequat per al llavors anomenat The Runaways. La guanyadora va ser una noia, que va tenir la idea que podrien anomenar-se Los Bravos, des d'aquell moment el nou nom del grup.

El grup es formà el 1966 i, a més de Mike, estava compost per: Antonio Martínez (guitarra), Miguel Vicens (baix), Pablo Sanlley (bateria) i Manolo Fernández (teclat). Una persona que va significar molt per al grup va ser Alan Milhaud. El dia 1 de juny de 1966, en els estudis Decca de Londres, es va dur a terme la gravació del que seria el seu gran èxit "Black is Black", en el mateix senzill hi havia la cançó "I Want a Name" amb arranjaments i direcció d'Ivon Raymonde i original de Manolo Díaz. El mes de novembre del mateix any i en el Hit Parade del Regne Unit, estava en el tercer lloc quant a vendes. Amb aquesta cançó, van arribar a estar en el número 1 en tots els països d'Europa, excepte França. Segons pròpies paraules de Mike, Los Bravos, a més de tenir qualitat, van ser un producte més de les multinacionals. Però, sobretot, el seu èxit va ser causa de l'impacte que, en aquells moments, van exercir sobre la joventut, les dues pel·lícules que van gravar Los chicos con las chicas i Dame un poco de amor.

A "Black is Black", el van succeir cançons com "La parada del autobús", "Los chicos con las chicas" o "La moto". A Mike li agrada escoltar música clàssica, folklòrica i country. Entre els seus cantants preferits figuren Sting, Tom Jones i Alfredo Kraus, i com a compositors, Burt Bacharach i Manuel de Falla. Va estar residint a Peguera fins a la dècada dels 90.1


1 MIR I MARQUÈS, A. “Mike Kennedy (la voz de Los Bravos)”. Entre tots, núm. 39 (setembre 1993); pàg. 30.


No hay comentarios:

Publicar un comentario