lunes, 2 de enero de 2017

Noces d'Or Sacerdotals de Pere Orpí Ferrer

 Concelebració eucarística
 Lliurament d'obsequis
Pere Orpí i Ferrer (Capdepera, Mallorca, 1936)

Prevere, escriptor, poeta i pintor. Treballà en el camp fins als vint anys, després va iniciar els estudis sacerdotals al Seminari de Mallorca, i un any després al Col·legi de Ntra. Sra. de la Sapiència. La seva primera missa es va oferir l'11 de setembre de 1966 a la parròquia de Capdepera, 50 anys després l'11 de setembre de 2016 vam poder assistir a la concelebració eucarística amb motiu de les seves noces d'or sacerdotals. El 1967 es llicencià en Teologia a la Universitat Pontifícia de Comillas (Cantàbria). De llavors ençà ha estat rector de Peguera, Son Macià, Montuïri, la Colònia de Sant Jordi, es Llombards i s’Alqueria Blanca.
Ha practicat el muntanyisme amb distintes agrupacions: Estol Vidalba, Rodamons (de Son Macià), Titines, Grup Excursionista de Mallorca..., i està vinculat amb persones i entitats relacionades amb la nostra cultura i el medi ambient (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Obra Cultural Balear, GOB...).
Durant la seva vida ha elaborat nombrosos himnes i càntics, sobretot de caràcter religiós, que han estat musicats per diversos compositors com Bartomeu Calatayud, P. Antoni Martorell, P. Francesc Batle, etc., i que són cantats arreu de Mallorca i altres indrets.
Durant la concelebració es van poder escoltar cants per a l'eucaristia, meravellosament interpretats per la Coral Gabellina amb lletra de Pere Orpí i música del pare Martorell; càntics religiosos inspirats en les arrels musicals i culturals de Mallorca, entre els quals podríem destacar “A la vinya del Senyor” i “Jo som l'amic”.
Després de l'eucaristia especial, concelebrada per Pere Orpí i vuit sacerdots més, plena d'emoció i records, càntics, lectures, homilia de Pere repassant la seva vida, ordenació, companys, destinacions per les quals ha passat... fins arribar al moment present en què estàvem allà vivint la celebració dels seus 50 anys de sacerdot...
En acabar l'acte, es cantà un fragment de l'himne a Capdepera, i tot seguit tots els assistents vam poder gaudir d'un aperitiu i felicitar el nostre amic Pere en les seves noces d'or sacerdotals.
Rebent els obsequis
 Assistents a l'acte

No hay comentarios:

Publicar un comentario