sábado, 12 de noviembre de 2016

TARDOR DE MUSICA



21 de noviembre a les 19 h.
Local d’assaig de la Banda (Jaume III 6A)
De franc i obert per a tothom.

SANTA CECÍLIA  2016 · CALVIÀ


ANTONI MIR, LA GUITARRA MALLORQUINA

Al món de la guitarra podem aproximar-nos des de diverses activitats, la interpretació, la composició, la pedagogia, la investigació, la construcció d'instruments ... i poques vegades podem escriure sobre un artista que ha aportat molt en cada un d'aquests aspectes que hem esmentat.
Antoni Mir Marquès és un calvianer que ha dedicat una part important del seu temps des de fa dècades al món de la guitarra. El coneixem a través de (Entre tots, Maganova / Andratx, S'Esclop, Mainhardt, Royal Classics, Hispanica Lyra, Roseta, (revista de l'SEG), per les seves aportacions com a col·laborador amb interessants entrevistes a personatges relacionats amb la medicina, ensenyament , esport, turisme, religió, pintura i art en general, així com articles sobre músics destacats i temes relacionats amb la guitarra. Toni, el nom amb el qual el coneixen els seus amics, ha passat per totes les facetes de l'artista complet, des de la composició i el concert com a intèrpret,
fins a una de les més complexes i poc reconegudes, la faceta d'investigador i documentalista; aquestes persones que van com un detectiu darrere d'una pista musical, d'un instrument, d'una dada important o curiós fins que aconsegueixen desentranyar el misteri ...
DILLUNS 21 · 19H
El músic calvianer fará una conferéncia musicada entorn a la historia de la guitarra a l’illa interpretant composicions vinculades al poble de Calvià.
Col·laboració dels guitarristes:


Mateu Malondra

Mateu Malondra Flaquer [neix el 1977; Palma de Mallorca]
El 1999, es trasllada a Barcelona on rep classes del guitarrista Sadahiro Otani. És introduït en el món de la composició per David Padrós i Christian de Jong. El 2004 comença estudis superiors en composició amb Robert HP Platz al Conservatori de Maastricht. Es Llicència en Composició Clàssica a 2008 amb les màximes qualificacions i obtenint l'accés al Master in Music Composition, que finalitza el 2010 amb la màxima distinció.  Actualment cursa estudis de doctorat (PhD) en composició, a Kingston University-Londres sota la tutela de Paul Archbold. També és Llicenciat en Guitarra Clàssica en l'especialitat de concertista i música de cambra, realitzant els seus estudis superiors amb Enno Voorhorst al Reial Conservatori de la Haia.
Juan Bautista Jiménez  


Juan Bautista Jiménez: va néixer el 13 de maig de 1942. Guitarrista, compositor i concertista de guitarra flamenca, alhora és autor i arranjador. Des de molt primerenca edat Inicia els seus estudis de forma autodidacta sense comptar amb antecedents familiars que l'indueixen a aquest instrument.
Interessant-se per diversos estils, especialment pel flamenc. Durant molts anys ha actuat en diverses formacions musicals, interpretant sobretot música sud-americana i llatina, realitzant concerts per tota l'illa i fora, al costat de la seva filla Maria Loren.
Viatjant fins i tot a Àustria per portar la seva música. Ha compost diversos temes com la rumba "Recuerdos de la infància", "Caballo alegre" o el pasdoble per a banda "Duende tauríno". Actualment retirat dels escenaris, dedica el seu temps a l'estudi en profunditat de la seva gran passió EL FLAMENC.
Guitarra Francesc Casasnovas (1876). Amb pintura damunt fotografia de Josep Coll Bardolet






No hay comentarios:

Publicar un comentario